Ailia-mallisto

Turkulainen vaatemallisto, Ailia.

mallisto

Ailia-pellavavaatemallisto lanseerattiin keväällä 2014. Suunnittelen ja valmistan mallistoa Turussa, Varissuon Työhuoneellani. Olen pyrkinyt käyttämään materiaaleissa ja tarvikkeissa mahdollisimman paljon kotimaisuutta ja kaikki ompelutarvikkeet, painotuotteet ym vaatevalmistukseen tarvittavat materiaalit ja palvelut tulevat muilta turkulaisilta yrityksiltä tai muualta Suomesta.

Mallistossa käytän pääasiassa kivipestyä 100 % pellavaa. Kivipesusta johtuen kangas ei enää kutistu, se on pehmeää eikä juurikaan rypisty pesussa.

Ailia-mallistolle on myönnetty 17.4.2018 Avainlippu-tunnuksen käyttö merkkinä suomalaisesta työstä.

valmistettu_suomessa_suomi_blue_rgb

syysmallisto 2

Ailia-malliston jälleenmyytipaikat ovat:

Kaisla, Aninkaistenkatu 12, Turku

Kaunoleninki, Turuntie 10, Salo

Vanja Sea & Friends, Fiskars Village

Työhuoneellani on myytävänä Ailia-malliston vaatteita. Tilauksesta saat  vaatteen myös omalla lempivärilläsi tai mieluisalla helmapituudella. Katso ”ajankohtaista”-sivulta, olenko paikalla ja tule kurkkaamaan ja sovittamaan.

 

 

Kesä 2019

Viserrys-puuvillamekko. Väljä, a-linjainen, sivuissa taskut ja lyhyet hihat. Kokovalikoima S-XXL. Myytävänä Kaislassa, Aninkaistenkatu 12.

 

Pouta-pellavamekko. Maanläheiset värit, hiekka ja luonnonvalkoinen. Vartaloa myötäilevä malli, sivussa vetoketju. Koot S-XL.  Myynnissä Kaisla-myymälässä, Aninkaistenkatu 12, Turku.

 

Kevät/kesä 2018-2019

Essumekko on mekko, jonka päälle on ommeltu ”essu”. Essu  on kiinnitetty mekkoon vain yläosasta, joten helmat pääsevat liehumaan erillisinä osina. Essumekkoa valmistetaan hempeistä väriyhdistelmistä. Koot S – XL. 100 % pellavaa. Essumekkoa myydään vain Fiskarsin Ruukkikylässä: Vanja Sea & Friends liikkeessä.

 

Ailakki-mekko voimakkaan keltaisena ja taskullisena. Koot S-XXL. Myytävänä vain Fiskarsin Ruukkikylässä: Vanja Sea & Friends putiikissa.

 

2018-2019

 

 

Kevätuutuus on Hukkapala-mekko, joka on kokonaan valmistettu leikkuussa syntyneistä ylijäämäpaloista, kangaspakkojen lopuista tai kangasvalmistajalta poistuneista väreistä. Hukkapala-mekko on a-linjainen, lyhyillä hihoilla, malli on melko tyköistuva, joten takana on vetoketju. Jälleenmyyntipaikkana Kaisla, Aninkaistenkatu 12, Turku

Voit tilata mekon joko Kaislasta tai Työhuoneeltani omilla mitoillasi ja väritoiveillasi. Kaislassa ovat kaikki sovituuskoot S-XL ja eri värivaihtoehtoja.

 

 

Ohdake-liivimekko 100 % pellavaa. Liivimekossa edessä epäsymmetrinen leikkaus, koristenapit ja sivusaumoissa taskut. Mekot myynnissä Kaislassa, osoitteessa: Aninkaistenkatu 12, Turku.

Kaislassa ovat koot S-XL ja pellavavärikartta, josta voit tilata Ohdake-mekon jollain muullakin värillä.

 

 

Kevään 2018 uutuus on pellavabolero. Tämä syntyi asiakkaiden toiveista: ”joku kiva pieni jakku tai bolero käytettäväksi juhlamekon kanssa”. Bolerosta on sovituskappaleet koosta  M ja L, valmistan tilauksesta mieleisellä värillä tai tuo oma kangas mukanasi.  Bolero myös tilattavissa Kaunoleningistä, Salon Muotikadulta.

 

Ailakki-mekko. Hihaton, A-linjainen mekko raitapellavalla maustettuna. Yksityiskohtana yksi iso kolmiotasku. Ailakki-mekkoa löytyy tällä hetkellä Työhuoneeltani, koot S-XL.

 

 

Vilukko-jakku. Ryhdikästä ja rouheaa raitapellavaa, lyhyt, laatikkomainen  väljä malli, edessä näyttävä metallivetoketju. Vilukko sopii käytettäväksi kaikkien vaaleiden Ailia-mekkojen ja tunikoiden kanssa! Vilukko-jakku löytyy Työhuoneeltani, koot S-XL.

 

 

Ulpukka-tunikamekko. Raitapellavaa ja vaaleaa yksiväristä pellavaa, pienet hihat, A-linjainen malli, jota voi muuttaa kapeammaksi helmaneppareiden avulla. Ulpukka-mekkoa saatavana toistaiseksi vain Työhuoneeltani, koot M-XXL.

 

 

Sikuri-mekko. Pussimainen mekko, jota voi käyttää myös tunikana. Yläosassa kapeaa raitapellavaa, pienet raglanhihat, laskoksia ja helmassa säädettävät nyöri. Valmistan Sikuri-mekkoa tällä hetkellä vain tilauksesta. Sikurista on myös upea sinisävyisenä eli yläosa tummansinistä raitapellavaa ja alaosa yksiväristä tummansinistä.

 

Solmukki-mekkotunika. Lyhet raglanhihat raitapellavasta ja helmassa säädettävä nyöritys. Värivaihtoehtoina luonnonvalkoinen tai hiekka. Koot S-XXL. Vain Työhuoneella.

 

Juolukka-tunika farkunvärisenä ja vaaleana hiekkana. Yläosat ja taskut raitapellavaa. Helmassa säädettävät nyörit. Koot S-XL. Tilauksesta.

 

 

2019

 

 

Tummansinistä pellavaa ja raitapellavaa. Hihaton Ranta-mekko koot XS-XXL, oikeassa reunassa raglahihainen Kaislikko-mekko koot M-XL ja hihallinen Laituri-mekko koot L-3XL. ”Marine”- 2017 kesämallistoa on myytävänä jälleenmyyjälläni: Kaunoleninki, Turuntie 10, Salo.

 

 

 

Turkoosi pitkä tunika, jonka takaosa on pidempi.Takana avolaskoksia, lyhet hihat ja iso, näyttävä kaulus. Tätä tunikaa saatavana vain koossa XL-3XL. Tilauksesta myös muilla väreillä. Vain tilauksesta.

 

 

Heilikki-mekko, hennon vaaleansinistä pellavaa. Mekossa pikkiriikkiset hihat ja vesiputouspääntie. Saatavana koot S-XL. Myynnissä Kaunolengissä, Turuntie 10, Salo. Voit myös tilata Heilikki-mekon muun värisenä.

 

 

Sama Heilikki-mekko hihattomana ja kuvassa XL koossa.

 

 

Pirpana-mekko farkkuvärisestä pellavasta. Rento mekko poimutus-yksityiskohdilla.             2018 Pirpana-mekkoa saa vain tilauksesta.

 

 

syksy/talvi 2017

Herukka-mekko, 100 % pellavaa. Mekko kaksivärinen, reilut taskut, kimonotyyppinen väljä hiha. Herukkaa saatavana mekko- tai tunikapituisena.  Tilauksesta muillakin väriyhdistelmillä.

Herukka-mekko vain jälleenmyyjällä: Kaunoleninki, Turuntie 10, Salo.