Ailia-mallisto

Turkulainen vaatemallisto, Ailia.

mallisto

Ailia-pellavavaatemallisto lanseerattiin keväällä 2014. Suunnittelen ja valmistan mallistoa Turussa, Varissuon Työhuoneellani. Olen pyrkinyt käyttämään materiaaleissa ja tarvikkeissa mahdollisimman paljon kotimaisuutta ja kaikki ompelutarvikkeet, painotuotteet ym vaatevalmistukseen tarvittavat materiaalit ja palvelut tulevat muilta turkulaisilta yrityksiltä tai muualta Suomesta.

Mallistossa käytän pääasiassa kivipestyä 100 % pellavaa. Kivipesusta johtuen kangas ei enää kutistu, se on pehmeää eikä juurikaan rypisty pesussa.

Ailia-mallistolle on myönnetty 17.4.2018 Avainlippu-tunnuksen käyttö merkkinä suomalaisesta työstä.

valmistettu_suomessa_suomi_blue_rgb

syysmallisto 2

Ailia-malliston jälleenmyytipaikat ovat:

Kaisla, Aninkaistenkatu 12, Turku

Vanja Sea & Friends, Fiskars Village, vanha viljamakasiini

Kesä-syksy 2022

Ailakki-mekko helppohoitoisesta ryhdikkäästä 100% puuvillasta. Sivusaumassa taskut. Koot S-XL. Myynnissä Työhuoneella.

Päivikki-mekko, 100 % pellavaa, hihaton kaksivärinen mekko, saumassa taskut.  Vaihtuvat väriyhdistelmät.

Myynnissä 2022  Vanja Sea & Friends, Fiskars

Kesä 2020

Ulpukka-mekko kukkaversiona. Pellavaa ja puuvillaa. Koot M-XXL.

Pouta-pellavamekko. Maanläheiset värit, hiekka ja luonnonvalkoinen. Vartaloa myötäilevä malli, sivussa vetoketju.   Kesä 2021 Työhuoneella koot S-XL.

Essumekko on mekko, jonka päälle on ommeltu ”essu”. Essu  on kiinnitetty mekkoon vain yläosasta, joten helmat pääsevat liehumaan erillisinä osina. Essumekkoa valmistetaan hempeistä väriyhdistelmistä. Koot S – XL. 100 % pellavaa. Loppuunmyynnissä Fiskarsin Vanja Sea & Friends-liikkeessä heinä -elokuussa 2022.

Ailakki-mekko voimakkaan keltaisena ja taskullisena. Koot S-XXL. Myytävänä vain Fiskarsin Ruukkikylässä: Vanja Sea & Friends putiikissa.

2018-2022

Kevätuutuus on Hukkapala-mekko, joka on kokonaan valmistettu leikkuussa syntyneistä ylijäämäpaloista, kangaspakkojen lopuista tai kangasvalmistajalta poistuneista väreistä. Hukkapala-mekko on a-linjainen, lyhyillä hihoilla, malli on melko tyköistuva, joten takana on vetoketju. Jälleenmyyntipaikkana Kaisla, Aninkaistenkatu 12, Turku

Voit tilata mekon joko Kaislasta tai Työhuoneeltani omilla mitoillasi ja väritoiveillasi. Kaislassa ovat kaikki sovituuskoot S-XL ja eri värivaihtoehtoja. Hukkapala-mekko myynnissä kevät -kesä 2021.

Ailakki-mekko. Hihaton, A-linjainen mekko raitapellavalla maustettuna. Yksityiskohtana yksi iso kolmiotasku. Loppuunmyyty.

Vilukko-jakku. Ryhdikästä ja rouheaa raitapellavaa, lyhyt, laatikkomainen  väljä malli, edessä näyttävä metallivetoketju. Vilukko sopii käytettäväksi kaikkien vaaleiden Ailia-mekkojen ja tunikoiden kanssa! Loppuunmyyty!

Ulpukka-tunikamekko. Raitapellavaa ja vaaleaa yksiväristä pellavaa, pienet hihat, A-linjainen malli, jota voi muuttaa kapeammaksi helmaneppareiden avulla. Loppuunmyyty!

Sikuri-mekko. Pussimainen mekko, jota voi käyttää myös tunikana. Yläosassa kapeaa raitapellavaa, pienet raglanhihat, laskoksia ja helmassa säädettävät nyöri. Valmistan Sikuri-mekkoa tällä hetkellä vain tilauksesta. Sikurista on myös upea sinisävyisenä eli yläosa tummansinistä raitapellavaa ja alaosa yksiväristä tummansinistä.  Loppuunmyyty.

Solmukki-mekkotunika. Lyhet raglanhihat raitapellavasta ja helmassa säädettävä nyöritys. Värivaihtoehtoina luonnonvalkoinen tai hiekka. Koot S-XXL. Vain tilauksesta.

Juolukka-tunika farkunvärisenä ja vaaleana hiekkana. Yläosat ja taskut raitapellavaa. Helmassa säädettävät nyörit. Koot S-XL. Loppuunmyyty.

Tummansinistä pellavaa ja raitapellavaa. Hihaton Ranta-mekko koot XS-XXL, oikeassa reunassa raglahihainen Kaislikko-mekko koot M-XL ja hihallinen Laituri-mekko koot L-3XL. Loppuunmyyty.

Heilikki-mekko, hennon vaaleansinistä pellavaa. Mekossa pikkiriikkiset hihat ja vesiputouspääntie.  Loppuunmyyty.