Ailia-mallisto

Turkulainen vaatemallisto, Ailia.

mallisto

Ailia-pellavavaatemallisto lanseerattiin keväällä 2014. Suunnittelen ja valmistan mallistoa Turussa, Varissuon Työhuoneellani. Olen pyrkinyt käyttämään materiaaleissa ja tarvikkeissa mahdollisimman paljon kotimaisuutta ja kaikki ompelutarvikkeet, painotuotteet ym vaatevalmistukseen tarvittavat materiaalit ja palvelut tulevat muilta turkulaisilta yrityksiltä tai muualta Suomesta.

Mallistossa käytän pääasiassa kivipestyä 100 % pellavaa. Kivipesusta johtuen kangas ei enää kutistu, se on pehmeää eikä juurikaan rypisty pesussa.

Ailia-mallistolle on myönnetty 17.4.2018 Avainlippu-tunnuksen käyttö merkkinä suomalaisesta työstä.

valmistettu_suomessa_suomi_blue_rgb

syysmallisto 2

Ailia-malliston jälleenmyytipaikat ovat:

Kaisla, Aninkaistenkatu 12, Turku

Kaunoleninki, Turuntie 10, Salo.  Salon liikkeessä alkaa loppuunmyynti 6.8.2020!!!!

Vanja Sea & Friends, Fiskars Village

Työhuoneellani on myytävänä Ailia-malliston vaatteita. Tilauksesta saat  vaatteen myös omalla lempivärilläsi tai mieluisalla helmapituudella. Katso ”ajankohtaista”-sivulta, olenko paikalla ja tule kurkkaamaan ja sovittamaan.

 

 

Kesä 2020

Ulpukka-mekko kukkaversiona. Pellavaa ja puuvillaa. Koot M-XXL.

Myynnissä Kaunoleningissä, Salossa

 

Viserrys-puuvillamekko. Väljä, a-linjainen, sivuissa taskut ja lyhyet hihat. Kokovalikoima S-XL. Myynnissä Kaunoleningissä, Salossa.

 

Pouta-pellavamekko. Maanläheiset värit, hiekka ja luonnonvalkoinen. Vartaloa myötäilevä malli, sivussa vetoketju. Koot S-XL.  Myynnissä Kaisla-myymälässä, Aninkaistenkatu 12, Turku.

 

Kevät/kesä 2018-2020

Essumekko on mekko, jonka päälle on ommeltu ”essu”. Essu  on kiinnitetty mekkoon vain yläosasta, joten helmat pääsevat liehumaan erillisinä osina. Essumekkoa valmistetaan hempeistä väriyhdistelmistä. Koot S – XL. 100 % pellavaa. Essumekkoa myydään vain Fiskarsin Ruukkikylässä: Vanja Sea & Friends liikkeessä.

 

Ailakki-mekko voimakkaan keltaisena ja taskullisena. Koot S-XXL. Myytävänä vain Fiskarsin Ruukkikylässä: Vanja Sea & Friends putiikissa.

 

2018-2020

 

 

Kevätuutuus on Hukkapala-mekko, joka on kokonaan valmistettu leikkuussa syntyneistä ylijäämäpaloista, kangaspakkojen lopuista tai kangasvalmistajalta poistuneista väreistä. Hukkapala-mekko on a-linjainen, lyhyillä hihoilla, malli on melko tyköistuva, joten takana on vetoketju. Jälleenmyyntipaikkana Kaisla, Aninkaistenkatu 12, Turku

Voit tilata mekon joko Kaislasta tai Työhuoneeltani omilla mitoillasi ja väritoiveillasi. Kaislassa ovat kaikki sovituuskoot S-XL ja eri värivaihtoehtoja.

 

 

Ohdake-liivimekko 100 % pellavaa. Liivimekossa edessä epäsymmetrinen leikkaus, koristenapit ja sivusaumoissa taskut. Mekot loppuunmyynnissä, muutama kappale jäljellä Kaislassa, osoitteessa: Aninkaistenkatu 12, Turku.

 

Kevään 2018 uutuus on pellavabolero. Tämä syntyi asiakkaiden toiveista: ”joku kiva pieni jakku tai bolero käytettäväksi juhlamekon kanssa”. Bolerosta on sovituskappaleet koosta  M ja L, valmistan tilauksesta mieleisellä värillä tai tuo oma kangas mukanasi.  Bolero myös tilattavissa Kaunoleningistä, Salon Muotikadulta.

 

Ailakki-mekko. Hihaton, A-linjainen mekko raitapellavalla maustettuna. Yksityiskohtana yksi iso kolmiotasku. Ailakki-mekon viimeiset mallikappaleet kesän 2020 poistomyynnissä Kaislassa, Aninkaistenkadulla.

 

 

Vilukko-jakku. Ryhdikästä ja rouheaa raitapellavaa, lyhyt, laatikkomainen  väljä malli, edessä näyttävä metallivetoketju. Vilukko sopii käytettäväksi kaikkien vaaleiden Ailia-mekkojen ja tunikoiden kanssa! Vilukko-jakkua löytyy vielä muutama Kaisla-myymälästä, Aninkaistenkadulta.

 

 

Ulpukka-tunikamekko. Raitapellavaa ja vaaleaa yksiväristä pellavaa, pienet hihat, A-linjainen malli, jota voi muuttaa kapeammaksi helmaneppareiden avulla. Ulpukka-mekkoa saatavana toistaiseksi vain Työhuoneeltani, koot M-XXL.

 

 

Sikuri-mekko. Pussimainen mekko, jota voi käyttää myös tunikana. Yläosassa kapeaa raitapellavaa, pienet raglanhihat, laskoksia ja helmassa säädettävät nyöri. Valmistan Sikuri-mekkoa tällä hetkellä vain tilauksesta. Sikurista on myös upea sinisävyisenä eli yläosa tummansinistä raitapellavaa ja alaosa yksiväristä tummansinistä. Loppuunmyyty.

 

Solmukki-mekkotunika. Lyhet raglanhihat raitapellavasta ja helmassa säädettävä nyöritys. Värivaihtoehtoina luonnonvalkoinen tai hiekka. Koot S-XXL. Vain tilauksesta.

 

Juolukka-tunika farkunvärisenä ja vaaleana hiekkana. Yläosat ja taskut raitapellavaa. Helmassa säädettävät nyörit. Koot S-XL. Tilauksesta.

 

 

Tummansinistä pellavaa ja raitapellavaa. Hihaton Ranta-mekko koot XS-XXL, oikeassa reunassa raglahihainen Kaislikko-mekko koot M-XL ja hihallinen Laituri-mekko koot L-3XL. Siniraidallisten mekkojen poistomyynti kesäkuun 2020 ajan Kaisla-myymälässä, Turussa Aninkaistenkadulla.

 

 

Turkoosi pitkä tunika, jonka takaosa on pidempi.Takana avolaskoksia, lyhet hihat ja iso, näyttävä kaulus. Tätä tunikaa saatavana vain koossa XL-3XL. Tilauksesta myös muilla väreillä. Loppuunmyyty.

 

 

Heilikki-mekko, hennon vaaleansinistä pellavaa. Mekossa pikkiriikkiset hihat ja vesiputouspääntie. Saatavana koot S-XL. Myynnissä Kaunolengissä, Turuntie 10, Salo. Voit myös tilata Heilikki-mekon muun värisenä.

 

 

Sama Heilikki-mekko hihattomana ja kuvassa XL koossa.

 

 

Pirpana-mekko farkkuvärisestä pellavasta. Rento mekko poimutus-yksityiskohdilla.             2018 Pirpana-mekkoa saa vain tilauksesta.

 

 

syksy/talvi 2017-2020

Herukka-mekko/tunika, 100 % pellavaa. Mekko kaksivärinen, reilut taskut, kimonotyyppinen väljä hiha. Herukkaa saatavana mekko- tai tunikapituisena.  Tilauksesta muillakin väriyhdistelmillä.

Herukka-mekko loppuunmyynnissä jälleenmyyjällä: Kaunoleninki, Turuntie 10, Salo.